Portfolio 2017: opleiding en vorming op maat bij de ketenpartners

De ketenpartners ontwikkelen eigen vormingen op maat van hun leden en integreren het thema in hun bestaande professionele opleidingen en het vormingsaanbod.

Voor horecapersoneel:

Horeca Academie, een initiatief van Horeca Vlaanderen, nam het Chef’s Charter, de checklist tegen voedselverlies, op in het cursusmateriaal van relevante opleidingen en biedt ondernemers de specifieke opleiding, ‘No food to waste: Hoe voedselverlies aanpakken en uw foodcost verminderen?’

Voor professionelen uit voedingsindustrie:

Alimento, het opleidingscentrum van en voor de voedingsindustrie, zorgde voor een permanent opleidingsaanbod met aandacht voor voedselverlies. Ook praktijkvoorbeelden van werkplekleren werden in de kijker gezet.

Voordracht 'Voedsel weggooien? Zonde toch!'

Landelijke Gilden gaat de boer op. Deelnemers aan de voordracht leren de harde feiten kennen, testen zichzelf, vergelijken zich met anderen en wisselen goede ideeën uit. Bewustwording staat centraal en tools werden aangereikt om voedselverliezen te vermijden.