Portfolio 2018: onderzoeksprojecten in de kijker

Suskool

Optimale valorisatie van bloemkoolteelt voor de diepvriesindustrie. Partners ILVO, Flanders' FOOD en Greenyard maken bloemkoolrijst op basis van bloemkoolgruis dat ontstaat bij het uitboren en verwerken van bloemkool tot diepvriesproducten

Witloofkroketten

Bij het kuisen van grondwitloof gaat er heel wat van het product verloren en er gaat ook een aanzienlijk deel van de oogst naar de tweedekeusmarkt. Grondwitloofteler Cools uit Zemst ging op zoek naar valorisatie van zijn reststromen, en vond een partner in Gastronello, dat naast de klassieke kaas- en garnaalkroketten ook tal van speciale kroketten maakt. In samenwerking met ILVO ontwikkelden ze een witloofkroket, die binnenkort op de markt wordt gezet.

Terafood

Project rond het ontwikkelen van een compacte en goedkope terahertz sensor om de voedselkwaliteit te monitoren. De sensor zal toelaten de kwaliteit van individuele verpakkingen op elk moment te controleren, waardoor voedselbederf en verspilling wordt tegengegaan.