Koken

 

Weeg je voedsel af

Weeg je voedsel af

Hoeveel rijst, pasta of groenten je moet klaarmaken, is soms moeilijk in te schatten. Je kunt de hoeveelheden afwegen met een weegschaal of gewoon met een koffiekopje. Schrijf een tijdje op hoeveel gram pasta, aardappelen of asperges je hebt gekookt en of het te veel of te weinig was. Zo leer je beter inschatten hoeveel je nodig hebt.

 

Leer koken met restjes

Belanden bij jou thuis volgende voedingswaren nog vaak in de vuilnisbak? Ze vormen nochtans de basis voor enkele lekkere en snelle maaltijden en tussendoortjes. Laat je inspireren.

RFiguur broodecepten met oud brood

Broodpizza, Italiaanse broodsoep,...


Figuur aardappelenRecepten met  restje aardappelen

Parmentierschotel, aardappelsoep,...
 

Figuur rijstRecepten met restje rijst

Risottoballetjes,, gevulde paprika's...

 

RFiguur groentenecepten met restje bereide groenten

Loempia's, groentenkoekjes,....

 

RFiguur pastaecepten met restje pasta

Pasta pesto, minestronesoep,...

 

Meer inspiratie?