FEVIA Vlaanderen

De voedingsindustrie is de schakel tussen de landbouw en de groothandel. Met 88 500 directe en 137 000 indirecte werknemers is het de grootste industrie van België. De voedingsbedrijven  worden vertegenwoordigd door sectororganisatie FEVIA.  

Wat doet FEVIA?

FEVIA stimuleert haar leden om voedselverliezen maximaal terug te dringen in het kader van een duurzame bedrijfsvoering. Op de website van de organisatie kunnen leden terecht voor informatie en tips over voedselverliezen en -overschotten. 

De voedingsindustrie gaat voedselverlies tegen door onder andere:

  • werknemers te sensibiliseren en op te leiden;
  • in nieuwe, betere apparatuur te investeren;
  • productieprocessen beter te beheren 

Samen met Flanders' Food lanceerde FEVIA een online performantietest. Bedrijven kunnen ook gratis een uitgebreidere materialenscan en voedselverliesaudit aanvragen. Deze tools geven inzicht in de manier waarop ze voedselverlies kunnen aanpakken.

Voor overschotten wordt een nuttig alternatief gezocht. Zo werken heel wat voedingsbedrijven samen met liefdadigheidsorganisaties. De voedingsindustrie is ook een belangrijke leverancier voor dierlijke voeding.

Meer info: www.fevia.be

Contacteer Fevia: info@fevia.be